Hűtéstechnika

Ipari hűtőgépek szervizelése, javítása

Ipari hűtőgép szerviz

Hűtőgép olaj csere

Hűtőgép olajcsere

 A hűtőrendszerben lévő olajnak több feladatot kell  ellátnia. Ilyen például a forgó mozgó alkatrészek  kenése, a súrlódás csökkentése, hűtése illetve az  alkatrészek közötti hézagok tömtése. Fontos a  megfelelő minőségű és tisztaságú hűtőgép olaj  kiválasztása a berendezéshez.

A hűtőgép kompresszorok élettartama nagyban függ a megfelelő karbantartások és időközi szervíz munkálatok elvégzésétől. Gondoljunk bele hogy az autóinkban is rendszeresen cseréltetjük az olajat, nagy értékű hűtőgépeink kompresszorai sem kivételek.

Jobb egy tervezett kisebb költségű karbantartás, szervizelés mint egy váratlan olyan mértékű meghibásodás ami mondjuk egy több milliós hűtőgép kompresszor cseréjével jár. Arról nem beszélve hogy ezek beszerzési ideje olykor hónapokba telnek, a gyártás leállásának következményeit pedig mindenki saját maga mérlegelje hogy mekkora bevétel kiesés eredményez.

Egy nagyobb ipari hűtőgép olaj cseréje a hűtőközeg lefejtéstől kezdve a 24 órás nyomáspróbával precíz vákuumolással, ami önmagában is egy nap, a hűtőgép rendszerének méretétől függően 2-3 nap is lehet.

Hűtőgép szűrő csere

A hűtő rendszerben lévő szűrőbetéteket időközönként szintén cserélni kell, valamint nagyon fontos hogy minden, a rendszer megbontásával járó hűtőgép javítás alkalmával ki kell cserélni a szűrőbetétet.

Ipari hűtőgép szűrőbetét

Hűtőközeg lefejtésHűtőközeg lefejtés

Hűtőgép, hűtőközeg lefejtés

Hűtőgép hütőközegének lefejtését mindig kellő precizítással kell elvégezni hogy ne jusson ki a légkörbe, ne szennyeződjön hogy a javítás végeztével ha a minősége megfelelő vissza lehessen tölteni a berendezésbe.