Épület fertőtlenítés

 

Fertőtlenítés technológiája

Fertőtlenítő hatás 5 nap után

A fertőtlenítés során használt Nanosept fertőtlenítőszer a felhordást követően 5 nap múlva is biztosítja fertőtlenítő hatását.

Látható, hogy a Petri-csésze fertőtlenítőszerrel kezelt oldalán (bal oldal) az összes ráoltott mikroorganizmus elpusztult, míg a kezeletlen oldalon (jobb oldal) a ráoltott mikroorganizmusok telepeket képeztek.

Hidegködképzéssel történő fertőtlenítés

A hidegködös eljárás lényege, hogy a fertőtlenítőszerből egy úgynevezett ködgenerátor segítségével 10-230 mikron méretű cseppeket állítunk elő a fertőtlenítőszer oldatából. Az 50 mikron alatti fertőtlenítőszer-részecskék tartósan képesek lebegni, ezáltal biztosítják, hogy a zárt térben lévő tárgyakat, felületeket egyenletesen, vékony rétegben befedjék.

 

 

Hidegködképzés NANOSEPT AQUA® fertőtlenítőszerrel

A folyamat két fő lépésből áll:

A diffúzió során a Nanosept Aqua hidrogén-peroxid és ezüstrészecske tartalma köddé alakul, a köd szétterjed a zárt térben, és elkezdi kifejteni a hatását a helyiségben található felületeken található mikroorganizmusokon.

A behatási idő során a képződött köd reakcióba lép a felületeken található mikroorganizmusokkal, amelynek hatására a kórokozók elpusztulnak. Az ezüst részecskéknek köszönhetően az antimikrobiális hatás spektruma szélesebb és tartósabb, mintha csak hidrogén-peroxid lenne jelen önmagában.

Nanosept fertőtlenítőszerrel, hidegköd képzéssel történő fertőtlenítés fő előnyei:

 • A ködképző gép erőteljes légáramlatot biztosít a helyiségben, apró cseppekre porlasztja a fertőtlenítőszert és tartósan lebegő állapotban tartja a képzett cseppeket. Mindez lehetővé teszi, hogy a fertőtlenítőszer-cseppek gyakorlatilag mindenhova eljussanak és a tökéletesen befedjék a felületet, a lehető legjobb fedést biztosítva a kezelendő felületeken.
 • Az előállított permetet a gép egy műanyag fúvókán keresztül egyenletes, vékony rétegben szétoszlatja. Az apró cseppek így a nehezen hozzáférhető résekbe és sarkokba is eljutnak, ami minden hagyományos fertőtlenítő eljárásnál alaposabb és hatékonyabb eredményt biztosít.
 • A ködképző gépek beszerzése jóval kisebb anyagi ráfordítást igényel, mint az ózonnal vagy UV-fénnyel végezhető eljárásokhoz szükséges eszközök megvásárlása, illetve hatékonyságát tekintve is gazdaságosabb.
 • A felületeken képződött ezüst-bevonat időben kiterjesztett védelmet biztosít, így a felületek tartósabban is megvédhetőek a rájuk kerülő kórokozóktól.
 • Munkavédelmi szempontból is fontos megjegyezni, hogy a hidrogén- peroxid bomlása során emberi egészségre káros anyagok nem keletkeznek.
 • A különböző felületeket – a klórtartalmú anyagokkal ellentétben – nem roncsolja.

Ajánlatkérés nanotechnológiás fertőtlenítésre itt.

Fertőtlenítés ködképző generátorral

 

NANOTECHNOLÓGIÁVAL A FERTŐZÉSEK ELLEN

Tudnivalók az ezüst részecskékről

Napjaink legkorszerűbb tudománya a nanotechnológia, ennek a technológiának a vívmányai ma már számos iparágban megjelennek. A nano görög eredetű szó, jelentése: törpe. A mértékegységek rendszerében a nanométer a milliméter egymilliomod része, azaz 0,000000001 méter, szakszerűen kifejezve pedig 10-9 méter. A részecskékről beszélve az atomok és molekulák világában kell gondolkodnunk. Elképzelni is nehéz, hogy milyen kis méretekkel foglalkozik a nanoszerkezetű anyagok tudománya! De hogy képet kapjunk e méretektől, álljon itt egy példa: egy részecske nagysága úgy viszonyul egy focilabdához, mint a focilabda a Földgolyóhoz.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mire lehet használni olyan parányi eszközöket, objektumokat, amelyek méretei a milliméter egy milliomodrészének hosszával mérhetőek

A válasz a következő: a nanotechnológia célja az, hogy a nanométeres tartományon belül az emberiség számára hasznos anyagokat, illetve eszközöket állítson elő. Hogy ezt még jobban megértsük, ahhoz tudnunk kell, hogy valamennyi anyag fizikai és kémiai tulajdonságai jelentősen eltérnek ugyanazon anyag jellemzőitől, ha az anyagot nanorészecskéire bontjuk. Ennek szemléltetésére az ezüst kiváló példa.

Az ezüst részecskék kimagasló antibakteriális tulajdonsággal rendelkeznek, több száz baktériumfajtát képesek elpusztítani néhány perc alatt. Az ezüst részecskék baktériumokra gyakorolt hatását és ennek okát még manapság is vizsgálják, a hatásmechanizmus minden részlete izgalmas kutatási téma a világ legtöbb tudományos műhelyében.

Egyik elfogadott elmélet szerint az ezüst részecskék antibakteriális hatása a kémiai reakciókban megnövekedett aktivitásnak tulajdonítható. Röviden összefoglalva az történik, hogy a baktérium és a néhány nanométer nagyságú ezüst részecske találkozása során a baktérium sejtfalát alkotó vegyületek reakcióba lépnek az ezüst részecskével, ennek következtében a részecske felületéről ezüst-ionok válnak le. Ezalatt a vegyületek maguk is átalakulnak. Mivel a sejtfal építőelemei átalakulnak a kémiai reakció során, ezért sérül a baktérium védelmét jelentő sejtfal, így könnyen bejuthatnak a baktérium belsejébe az ezüst-ionok. Az ezüst ionjai a baktérium számára létfontosságú enzimekhez kötődnek, amelyek a mikroorganizmus anyagcsere folyamatait katalizálják. A kórokozó enzimjei azonban e kémiai átalakulás után már nem tudják ellátni funkciójukat. A baktériumok elpusztulása tehát az ezüst-ionok és a baktérium enzimjei között lejátszódó kémiai reakciónak a következménye.

Az ezüst részecskék méretének csökkentése növeli azok hatékonyságát a fentebb ismertetett kémiai folyamatokban.

A magas szakmai színvonalú munkának köszönhetően a Nanosept® fertőtlenítőszerben található ezüst részecskék jelentős hányada 20 nm alatti átmérővel rendelkezik. A terméket számos baktériumfajtán teszteltük és azt tapasztaltuk, hogy ezek a részecskék képesek elpusztítani még a legveszélyesebb fajtákat is, amelyek a fertőzéseknek a leggyakoribb okozói.

Hatásosnak bizonyult a mikrobiológiai vizsgálatok során többek között a hírhedt Staphylococcus Aureus kórokozó ellen, amely a legtöbb halálos kimenetelű megbetegedés okozója, hatásosan pusztítja az E. coli baktériumot is, amely szintén gyakori fertőzést kiváltó mikroorganizmus.

A kutatóknak sikerült megoldaniuk azt is, hogy jelentős nanoezüst koncentráció jelenléte esetén sem történik kicsapódás, illetve a szemcsék nem tapadnak össze. Ez annak köszönhető, hogy a nanoszemcsék körül egy speciális burkot alakítottak ki, mely a fertőtlenítő hatást ugyanakkor nem gátolja.

A termék minőségét rendszeren ellenőrizzük. A fertőtlenítőszerben található ezüst részecskék az alábbi elektronmikroszkópos felvételeken láthatóak.

Az alábbi felvételen látható, hogy a részecskék milyen változatos morfológiával állíthatók elő, amelyeket elektronmikroszkóp segítségével vizsgálva egy különleges világ tárul elénk.

 

Ajánlatkérés nanotechnológiás fertőtlenítésre itt.

Nanotechnológiás frtőtlenítés

AZ EZÜSTRŐL

Az ezüst antibakteriális hatása már évszázadok óta ismert. Már a rómaiak is ismerték és használták e nemesfém rendkívüli tulajdonságát. Az ivóvíz tartósítása érdekében ezüstből készült edényeket használtak, vagy ezüst pénzérmét tettek a vízbe. Nagy Sándor katonái pedig a hosszú tengeri utazások során ezüstöt használtak az ivóvíz frissességének megőrzésére, noha a baktériumok létezéséről nem is volt tudomásuk.

Az ezüst baktérium-, gomba-, és vírusölő hatása közismert a mikroorganizmusokra nézve. A kolloidokkal az 1800 évek végén Thomas Graham angol vegyész kezdett el foglalkozni és megállapította, hogy azok az elemek, melyek könnyen kristályosodnak, könnyen áthatolhatnak az élőlények sejtmembránjain. A Science Digest magazin 1978. márciusi számának közlése szerint a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüst részecskék kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztítottak (http://www.cs.kestar.com.au/scidi78.pdf). Ezen kívül számos kutatói munka bizonyítja az ezüst hatékony antimikrobiális hatását olyan mikrobákkal szemben, melyek súlyos betegségeket, fertőződéseket okozhatnak.

Az ezüst részecske hatékonysága az alábbi esetekben bizonyított:

 • kötőhártya gyulladás és árpa esetén, szemfertőzés, pikkelysömör, övsömör, ekcéma, ótvar, bőrfarkas, gombásodás, láb- és körömgomba, candida, penészgomba, szalmonella, különböző coccus baktériumok elszaporodása esetén
 • máj anatómiai szerkezetét helyreállítja, erősíti működését, fokozza a méregtelenítést
 • torokgyulladás, megfázás, köhögés, influenza, H1N1, tüszős mandulagyulladás, hörghurut, egyéb légúti problémák fennállásakor
 • szájnyálkahártya-fertőzés és a nyálkahártya sérülése esetében
 • fogínysorvadás- és gyulladás, fogkő ellen, szájüregben belső hólyagok (afták) keletkezésekor
 • vágásra és egyéb bőrsérülésre, égésre és napégésre is kiváló
 • a húsevő és csontevő baktériumokat elpusztítja (nem kell amputálni a végtagot)

Az ezüst kolloidok népszerűsége napjainkban

Manapság az ezüst reneszánszát éli, a drogériák és patikák polcain megtalálható az ezüst kolloidok széles választéka, amelyek népszerűsége rohamosan növekedik. Itt nagyon fontos megjegyezni, hogy amíg egyes baktériumok ellenállóvá válnak az antibiotikumokra, addig az ezüst minden esetben megöli azokat.

Felhasználva az ezüst és a nanotechnológia nyújtotta lehetőségeket, sikerült kifejleszteni a fertőtlenítőszerek új generációját. Napjainkban a káros és sok esetben mérgező fertőtlenítőszereket célszerű felváltani egy olyan termékcsaládra, amely beilleszthető a modern ember környezettudatos életvitelébe, a XXI. század egészségorientált szemléletmódjába. A nanotechnológia lehetőséget adott arra, hogy a hatóanyag részecske-méretének sok nagyságrenddel történő csökkentésével, még minimális mennyiség használata esetén is működjön az antimikrobiális hatás, megtalálva azt az optimális részecskeméretet és mennyiséget, amely biztosítja a hatékonyságot és nem terheli a környezetet.

Célunk, hogy hozzájáruljunk a klórtartalmú, vagy elavult, környezeti terhelést okozó tisztító-és fertőtlenítőszerek használati arányának csökkenéséhez.

Fertőtlenítés
A SZOLGÁLTATÁS ELŐNYEI
 • 100% virucid, antimikrobiális, baktérium-, gomba-, és vírusölő hatás
 • Gyors és hatékony fertőtlenítést biztosít
 • Nem csak a tárgyak és az helyiség felületét, hanem a levegőt is fertőtleníti
 • A fertőtlenítő szer eljut a kézzel elérhetetlen területekre is
 • Széles spektrumú, hosszan tartó védelem (a felültkezelés után visszamaradó ezüst tartósabb fertőtlenítő hatást fejt ki, így segít a felületek higiéniáját megőrizni)
 • A hyponál 100-szor nagyobb fertőtlenítőerővel rendelkezik
 • Teljesen környezetbarát, rövid idő alatt, 100%-ig lebomlik
 • Nem allergén, a felületkezés során nem keletkeznek veszélyes, emberi egészségre káros bomlástermékek
 • Ipari és háztartási fertőtlenítésre is alkalmas

Időpont igénylés előjegyzés alapján 

Fertőtlenítés megrendelés - időpont előjegyzés - ajánlatkérés az űrlap kitöltésével: